Tuesday, February 5, 2008

O Meni...


Ostojić Luka, rođen 12. juna 1985. godine u Beogradu. Osnovnu školu i XV beogradsku gimnaziju završava sa izuzetnim uspehom uz značajne rezultate postignute i na van-nastavnim takmicenjima. Nakon toga opredeljuje se za studije na Arhitektonskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Pored arhitektonskih studija i muzike, rekreativno se bavi raznim sportovima.

U muzičke vode je ušao učešcem u školskom horu osnovne škole koje nastavlja u istom srednje. Kupovinom svoje prve gitare, 2001. godine, počinje ozbiljnije da se bavi muzikom i potpuno samouk, već godinu dana kasnije, postaje član benda "Recycle Bin" u kome je, uz svoju stariju sestru, Jelenu (hor KUD-a) za vokalom, i troje dosta starijih i iskusnijih muzičara, svirao kraće vreme. Nakon toga i sam oformljuje bend sa svojim srednjoškolskim drugovima: Antonijević Aleksandar-bubnjevi (Ispovest), Jonić Aleksa-bas gitara (Aeternia). Paralelno sa tim pridružuje se i sastavu "Misterija" u kome ostvaruje svoje prve nastupe po Beogradu i šire. Posle kratke muzičke pauze pridružuje se Iron Maiden tribute sastavu "the Clansman", koji posle par uspešnih koncerata, menja orijentaciju i ime u "Full Stop". U periodu 2004-2006. godine sa ovom bendom ostvaruje i preko 100 nastupa. Krajem 2006. godine uz basistu, Igora Poljovku, pridružuje se i bendu "Bang Bang", Marijana Raičevića, prvobitnog pevača sastava "Full stop".

Muzički vođen snažnim uticajima gitarista: Steve Morse-a i Vlatka Stefanovskog... bendova: Moloko, Deep Purple, Yes, Smak... i tadicionalne irske i makednoske muzike.

No comments: